Marcel Schouten is geboren op 18 juni 1993, zwemt bij vereniging PSV (eerder ZV Haerlem) en traint bij NTC Eindhoven. Zijn trainer is Marcel Wouda.

Bij de EK Berlijn schreef een driekoppig ploegje bestaande uit Ferry Weertman, Sharon van Rouwendaal en Marcel Schouten. Geschiedenis omdat Nederland voor het eerst op een Europees zwemtoernooi meedeed aan het jonge onderdeel ploegenachtervolging en daar meteen het goud veroverde.

Voor Marcel Schouten was het zijn eerste medaille op een internationaal titeltoernooi. De Haarlemmer van geboorte is al enkele jaren de trainingsmaat van Ferry Weertman en trekt veel met hem op bij internationale wedstrijden. Het tweetal debuteerde in 2010 bij de EJK in Hoorn. Met bescheiden klasseringen overigens. Schouten deed in 2012 mee aan de Olympische kwalificatiewedstrijd 10 kilometer in Sétubal, waar hij als 32-ste eindigde.

Schouten is sinds de roemrijke jaren van open water zwemmers uit de omgeving van Haarlem (denk maar aan veelvoudig wereldkampioene bij de professionals Monique Wildschut) of Wandy Kater (EK deelneemster 1989 en 1991) eindelijk weer een representant op topniveau.

Bron: http://www.zwemkroniek.com/zwemmers/499/Marcel__Schouten/

Wedstrijdschema van Sharon van Rouwendaal.

Datum Afstand
n.n.b.

marcel schouten

@KNZB_Live