Alles wat je moet weten over een boekhouder

Spread the love

Ten eerste moeten we de rol van een boekhouder duidelijk definiëren. Mensen die niet in dit soort gebieden hebben gewerkt, hebben vaak het gevoel dat boekhouders en accountants dezelfde functie hebben, met een andere naam. Deze twee loopbanen zijn echter zeer verschillend wat betreft kwalificaties, ervaring, anciënniteit en verantwoordelijkheid.

Wat is precies een boekhouder?

Accountant worden is een veel langer proces, omdat je ofwel een formele beroepskwalificatie van een Chartered Accounting body of met een universitair diploma nodig hebt. Accountancyjobs zijn analytischer en zullen de boekhouding van een hoger niveau bekijken. Zij zullen de gegevens die in het grootboek worden ingevoerd controleren op volledigheid en validiteit.

Zij zullen ook de financiële informatie samenvatten en deze in de vorm van financiële rekeningen aanleveren. Accountants zijn professioneel, leidinggevend personeel en presenteren de financiële informatie in verschillende vormen aan het hoger management, investeerders en kredietverleners.

Waar moet je aan voldoen om een boekhouder te zijn?

Om aan de boekhouding deel te nemen, heeft u geen formele kwalificatie nodig van een van de vele accountantskantoren, noch een accountantsdiploma van een universiteit. In feite kunt u zich als boekhouder kwalificeren door het volgen van korte cursussen in opleidingscentra of door middel van afstandsonderwijs, in het comfort van uw eigen huis.

Boekhouders zijn in de eerste plaats verantwoordelijk voor de gegevensinvoer van een boekhoudafdeling in het grootboek. Dit betekent dat zij zeer belangrijk zijn voor de bedrijfsvoering. Typische taken zijn het betalen van rekeningen, via overschrijving of cheque.

Ze sturen ook een factuur uit naar klanten en potentiële klanten en beheren de debiteuren, zodat laattijdige betalingen worden opgejaagd. Zij zullen ook facturen van leveranciers in het grootboek invoeren. De rol is veel meer een doe-rol dan een analyse- en corrigeerrol, wat meer de verantwoordelijkheid is van de boekhouders.

Wat zijn nog meer kenmerken van een boekhouder?

Boekhouden kan een uitdagende rol blijken te zijn en je hebt een zeer specifieke vaardigheden nodig om het als boekhouder te maken. Dit zijn de belangrijkste kwaliteiten waar we in een boekhouder naar op zoek zijn, hoewel veel van deze kwaliteiten op elke baan in de financiële wereld zullen solliciteren:

  • Sterke numerieke vaardigheden en vaardigheden. U zult het invoeren van grote cijfers herhaaldelijk, dus een goed hoofd voor het omgaan met nummers in belangrijke.
  • Je moet in staat zijn om de dingen in detail te bekijken.
  • Je moet goed georganiseerd zijn en in staat zijn om voortdurend te werken aan strakke deadlines.
  • Sterke IT-vaardigheden zijn een vereiste voor boekhoudprogramma’s
  • Het vermogen om snel te leren is erg belangrijk.

Spread the love