Boekhoud tips die van pas kunnen komen in jouw eigen onderneming

Spread the love

Mensen die ondernemer worden, doen dat omdat ze twee kwaliteiten hebben. Een passie voor hun product of dienst en een eigen motiverende wens om de leiding te hebben over hun eigen financiële doelstellingen.

Bedrijfseigendom kan uitdagend zijn omdat je als startende ondernemer te veel verantwoordelijkheden hebt op gebieden waar je misschien weinig opleiding of ervaring hebt. Een van die gebieden is de boekhouding. Ik hoor vaak eigenaren van kleine bedrijven of startende ondernemers dingen zeggen als “Ik houd alle financiële details in mijn hoofd”.

Wow, dat is niet al te indrukwekkend, althans voor iemand die een echt bedrijf leidt! Vorig jaar, vlak voor het einde van het jaar, stuurde mijn klant mij zijn papierwerk met een briefje met de tekst: “Ik hoop dat je dit kunt begrijpen, want dat kan ik zeker niet!”.

Boekhouden is vaak niet zo lastig als je denkt

Ik krijg vaak het gevoel dat kleine ondernemers boekhouders en accountants als goochelaars beschouwen, die intuïtief de financiën kunnen beheren en de belastingen kunnen berekenen, zelfs met onvoldoende gegevens.

Wat ze niet zien is de last die het voor alle betrokkenen met zich meebrengt. Om mislukte pogingen tot succesvol bedrijfseigendom tegen te gaan, kunnen ondernemers, met name startende ondernemers, beginnen met het implementeren van een solide systeem van financiële datatracking, in combinatie met goede procedures voor het bijhouden van gegevens.

Dit zal hen niet alleen effectiever maken, maar het zal hen ook helpen om uit de problemen met de IRS te blijven, seizoensgebonden hoogte- en dieptepunten weg te werken, de winst te verhogen, hen te helpen zich aan deadlines te houden en beter voorbereid te zijn op onaangename verrassingen.

Checken van de in- en uitgaven

Regelmatig bankrekeningen met elkaar in overeenstemming brengen. Het in evenwicht brengen en herzien van uw chequeboek zal helpen waken tegen over het opstellen van de rekening en diefstal van werknemers. Een slechte administratie wordt een gemakkelijke gelegenheid voor gewetenloze medewerkers om uw geld te stelen of te verduisteren. Nu een dag, met software zoals QuickBooks kunt u eenvoudigweg dagelijks uw banktransacties downloaden en uw rekening in twee minuten met elkaar in overeenstemming brengen.

Via de boekhouding kun je de creditcard inkomsten en uitgaven bekijken

Sluit uw creditcardrekeningen regelmatig aan. Balanceren en controleren van uw credit card afschriften zal ervoor zorgen dat u niet dubbel gefactureerd voor de kosten op auto pay. Bovendien, zal het zal het beschermen tegen ongeoorloofd gebruik van uw creditcard. Software zoals QuickBooks maakt de reconciliatie van creditcards een eenvoudige taak.

Alle uitgaven zijn overzichtelijk te bekijken in de boekhouding

Of u nu besluit om een handmatige checklist, een uitstekende spreadsheet of een boekhoud- en boekhoudsysteem zoals QuickBooks of Quicken te gebruiken, u kunt gemakkelijk al uw aankopen laden en maandelijkse berekeningen uitvoeren, zodat u bewust en alert kunt blijven op overbesteding. Het is onmogelijk om je aan een budget te houden en de uitgaven te beheersen als je niet precies weet hoeveel je hebt uitgegeven.

Alle sales inzichtelijk maken

Het kennen van uw real time verkoopactiviteiten zal u helpen bij het bepalen van markttrends en uw eigen verkoopinspanningen. Het zal u ook helpen om te identificeren hoe uw uitgaven zich verhouden tot uw verkoopcijfers. Met andere woorden, u kunt deze vraag stellen en beantwoorden: Heeft het geld dat ik heb uitgegeven, aanzienlijke winst opgeleverd?


Spread the love