Tips die van pas kunnen komen bij het nemen van een lening

Spread the love

Er zijn vele redenen waarom u een lening zou willen afsluiten, en er zijn net zo veel soorten leningen, van directe leningen tot leningen aan huiseigenaren en autoleningen. Als u weet waar u op moet letten, afhankelijk van uw behoeften, kunt u honderden of zelfs duizenden ponden besparen. Hier zijn de top vijf tips als u denkt aan het afsluiten van een lening.

Kijk altijd eerst naar jouw persoonlijke kredietoverzicht

Voordat u een lening kiest, moet u op de hoogte zijn van een aantal feiten over uw eigen omstandigheden. Controleer eerst uw kredietrapport. Dit zal laten zien hoe de kredietverstrekkers u zullen zien als ze zullen het ook controleren, zelfs voor directe leningen, en afhankelijk van de sterkte van uw eigen rapport kunt u wensen om te kijken naar bepaalde soorten leningen in het bijzonder.

Bijvoorbeeld, als u een bijzonder slecht kredietrapport hebt, kunnen sommige van de goedkopere leningen niet beschikbaar zijn voor u, maar u kunt nog steeds profiteren van een negatieve kredietlening.

Maak voor jezelf een budgetoverzicht

U zult ook moeten weten hoeveel u precies moet lenen en een budget moeten voorbereiden om binnen een bepaalde periode na het afsluiten van uw lening te kunnen werken. Dit moet ervoor zorgen dat de terugbetalingen de bank niet kapotmaken en kan u helpen uit te zoeken wat u zich in uw dagelijks leven kunt veroorloven. Het is belangrijk om niet meer te lenen dan je nodig hebt, want een grotere lening kost je extra rente en kost je meer tijd om het af te lossen.

Kijk naar een laag jaarlijks rentepercentage

Wanneer u uw verschillende opties bekijkt, zult u moeten zoeken naar de beste deals op het gebied van APR en PPI. Het JKP, of ‘jaarlijks rentepercentage’, zal een essentiĂ«le overweging zijn bij de beslissing over een lening, omdat het zal bepalen hoeveel rente u moet betalen op uw lening en dus een impact zal hebben op uw maandelijkse aflossingen en de totale kosten van de lening. Als algemene regel geldt dat een lager JKP betekent dat de lening u minder zal kosten.

Betalingsbescherming voor een lening is vaak ook erg handig

Als u overweegt om een back-up te maken van uw lening met PPI, of een verzekering voor betalingsbescherming, dan moet u ook op zoek gaan naar de beste PPI die voor u beschikbaar is. PPI is duur, dus zoek eerst uit of u al een polis heeft die u kan dekken als u om de een of andere reden de lening niet kunt betalen. Als u besluit om door te gaan met PPI, kies dan niet automatisch de deal die uw kredietverstrekker u aanbiedt. Door rond te shoppen, is de kans groot dat u een betere deal kunt vinden.

Neem altijd de kleine lettertjes in acht

Lees de kleine lettertjes aandachtig door voordat u de stippellijn ondertekent en overweeg om een financieel adviseur te raadplegen als er iets is waar u niet zeker van bent. Controleer of er kosten voor vervroegde aflossing in rekening worden gebracht, waardoor het voor u moeilijker kan zijn om de lening eerder af te lossen dan afgesproken.

Kijk ook uit voor aflossingsvrije perioden – waar een kredietverstrekker je de kans geeft om betalingen een tijdje uit te stellen – deze kunnen op de lange termijn extra kosten met zich meebrengen voor de renteaflossingen en de totale kosten van de lening.


Spread the love